2023 Yılında Yapılacak Maratonlar 

Atletizm dünyanın en eski ve köklü spor dallarından biri! Maraton ise atletizmde, sert tabanlı yollarda yapılan mukavemet koşusu olarak tanımlanabilir. İlk maraton, 1896 yılında Atina’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’nda koşuldu. O dönemden beri dünyanın dört bir yanında ilgiyle takip edilen bu spor dalı, ülkemizde de fazlasıyla popüler. 

2023, koşmayı sevenler için oldukça güzel bir yıl. Yıl içinde özellikle İstanbul ve Ege Bölgesi’nde çok sayıda maraton düzenlenecek. Biz de atletizme merak duyanlar ve ülkemizde düzenlenen maratonlara katılmak isteyenler için şahane bir liste hazırladık. İşte Türkiye’de yapılacak olan ve mutlaka bilmeniz gereken 8 maraton!

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maraton

Listemizin ilk sırasında her yıl düzenlenen ve katılım sayısı oldukça yüksek olan N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu yer alıyor. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelip Tarihi Yarımada Parkuru’nda birlikte koşan tüm katılımcılar, bu sene de 30 Nisan 2023’te yine aynı lokasyonda bir araya gelecekler. 

Sapanca Ultra Maratonu

2015 yılından beri düzenlenen Sapanca Ultra Trail Maratonu 6K, 13K, 21K, 40K ve 60K olmak üzere beş farklı kategoride yapılan keyifli bir arazi koşusu. 8 yıldır kesintisiz olarak düzenlenen Sapanca Ultra Trail Maratonu, bu yıl 3-4 Haziran tarihlerinde Sapanca’da gerçekleşecek. Katılımcılarına yemyeşil parkurlar içerisinde Sapanca’nın gizemli doğasını keşfetme imkânı sunan maratonu mutlaka takviminize not alın.

Maratonİzmir

Listemize Ege’de düzenlenen bir maraton ile devam ediyoruz. 2020 yılında “Ormanİzmir”, 2021’de “Sürdürülebilirlik” ve 2022’de de “Atıksız Maraton” temasıyla koşulan Maratonİzmir, “Türkiye’de Koşulmuş En Hızlı Maraton” unvanını alarak World Athletics’te dünyanın en hızlı maratonları listesine 20. sıradan yerleşmeyi başarmıştı.  Maratonİzmir bu sene 7 Mayıs’ta düzenlenecek.

Maratonlara katılmadan önce siz de hareket motivasyonunuzu artırmak istiyorsanız Hareket Motivasyonunuzu Arttıracak 7 Öneri içeriğimize göz atabilirsiniz.

Avşa Yarı Maratonu

Bu sene üçüncüsü gerçekleşecek olan Avşa Yarı Maratonu, Sedoxy Sports Event tarafından düzenleniyor. Avşa Yarı Maratonu, 21K, 12K ve 2K olmak üzere 3 farklı koşu parkurundan oluşan keyifli bir atletizm organizasyonu. Etkinlik, koşunun yanı sıra zumba, akşama kadar devam eden canlı müzik yayını, çekilişler ve oyunlar ile katılımcılarına keyifli bir tatil yaşatacak gibi görünüyor. Avşa Yarı Maratonu’nun bu sene 11 Haziran’da Balıkesir’de gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Bodrum Yarı Maratonu

Ekim ayının ilk haftası düzenlenecek olan UNDER ARMOUR Yarı Maratonu Bodrum’da gerçekleştirilecek. Katılımcılar 21K, 10K ve 5K etapları ile Bodrum’un tarih ve güzellik dolu parkurunda; Myndos Kapısı’nı, antik tiyatroyu, Bitez ve Kumbahçe sahillerini görebilecek. Bodrum Maratonu tüm koşu severleri ve ailelerini keyifli bir aktiviteye davet ediyor. Bodrum Yarı Maratonu’nun 1 Ekim 2023’te gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Uluslararası Edirne Yarı Maratonu

2022 Yılında 7.kez yapılan Uluslararası Edirne Maratonu 1500 atlet ile gerçekleştirilen keyifli bir organizasyona sahne olmuştu. 8. Uluslararası Edirne Yarı Maratonu’nun bu yıl Balkan Ülkeleri Dostluk Grubu Gençlik ve Spor Derneği koordinatörlüğünde haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. 8. Uluslararası Edirne Yarı Maratonu, süreç planlandığı gibi giderse 04 Haziran 2023 Pazar günü saat 09:00’da başlayacak.

Frig Ultra

Afyonkarahisar’ın mistik atmosferinde düzenlenen Frig Ultra Maratonu, 2013 yılından beri kesintisiz olarak her yıl eylül ayında gerçekleştiriliyor. Kent, 3.000 yıllık tarihiyle ülkemizin kültür turizmi için yüksek potansiyel arz ediyor. Afyonkarahisar’ın Frigya Vadileri’nde düzenlenen etkinlik beş farklı parkurdan oluşuyor. Bir arazi koşusu olan Frig Ultra’nın bu yıl 16- 17 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlıyor.

45. İstanbul Maratonu

2023’te yapılacak maratonlar listemizi 45. İstanbul Maratonu ile tamamlıyoruz. Tarihin kadim izlerini taşıyan İstanbul’da her yıl birçok maraton gerçekleştiriliyor. Bu maratonlar arasında en popüler olanlardan biri ise 45. İstanbul Maratonu. Maraton’un bu yıl 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.  Her yıl yenilenen bir deneyim sunan İstanbul Maratonu’na web sitesi üzerinde kayıt yaptırmak mümkün.

Kaynak:

https://www.taf.org.tr/wp-content/uploads/2022/11/takvim2023.pdf

https://maraton.istanbul

Önerilen Yazılar

Yorum Yazın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Yukarı